Kommer ihåg när min mamma kokade kött i en tryckkokare, var faktiskt lite rädd när jag skulle gå förbi spisen och den stod på… trodde att den skulle explodera
Höstgrytapå hjortinnanlår och färggranna rotfrukter Print Författare. Denna hjorts innanlår hamnar i en härligt mustig höstgryta med en massa lokalt producerat från denna ö
Här kommer receptet på lördagens gudomligt goda gryta som vi bjöd våra vänner på. Jag började förbereda den här grytan på eftermiddagen när solen fortfarande sken och spred ett milt ljus in i köket
Skär köttet i småbitar, hacka och skala lök och vitlök, bryn upp de med smör i en gryta och tillsätt köttet, stek ett par minuter, tillsätt sedan tomatpure, kryddorna och buljongen, häll i vinet och lite av vattnet (tills allt blir täckt), koka grytan cirka en timme, häll på vatten under tiden om det behövs, jag la i grönsakerna efter cirka 40 minuter
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.