Om du vill kan du byta ut kantarellerna mot annan svamp. Höstgryta på älg med enbär, lingon, rödlök, äppleoch kantarellerKlassisk gryta på älg som fått koka i rött vin
Höstgryta. Jag var ute häromdagen och kom hem med en hel korg fylld av fårticka, taggsvampoch trattisar så det blev naturligtvis en härligt höstlig gryta medsvamp till middag igår
Bakade även äppelsnurror med smak av mandel, citron och syrligt äpple. Hacka sötmandel, skala och riv äpplena samt blanda ihop resten av ingredienser till fyllningen
Så när jag lagade denna höstgrytamed kyckling ochsvamp, där det i orginalreceptet står att man ska använda champinjoner, använde jag mig av svärfars torkade kantareller
Tillsätt äppleoch krydda med rosmarin, salt och peppar. Servera med keso. Jag har länge varit sugen på någon slags rotfruktspytt och idag när barnen fick lite pytt på lite rester gjorde jag en specialare till mig själv
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
Skala och skär äpplena i små bitar och blanda ihop dem med sockret och kanelen. I helgen bakade jag de här goda äppleoch kanelmuffinsen, äppleoch kanel är en stor favorit hos mig och jag tycker att det är jättegott i muffins
Mosa banan och blanda med ägg. Riv äppleoch blanda i. Och gud så goda de blev. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål, häll sedan ner detta i smeten och blanda väl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.