Högrevsburgare
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 klyfta spetskål, ca 300 g
  • 11 stor morot
  • 12 dl majonnäs, gärna Hellmans
  • 11 msk rödvins- eller vitbalsamvinäger
  • 1 salt, peppar, socker
  • 12 msk hackad bladpersilja
  • 1600-700 g högrevsfärs
  • 14 skivor bacon
  • 1 salt, peppar
  • 1 BBQ-sås på flaska
  • 14 skivor hamburgarost
  • 14 hamburgarbröd
  • 1 basilikablad
  • 14 skivor saltgurka
  • 1 chilisås på flaska av ketchuptypBörja med cole slaw. Ansa och strimla kålen. Skala och strimla moroten. Blanda majonnäs och vinäger i en bunke. Smaka av med salt, peppar och socker. Vänd ner grönsakerna och persiljan, blanda väl.
  • 1 Dela färsen i 4 delar och forma till tjocka biffar. Grilla biffarna ca 5 minuter på varje sida, efterstek 3-10 minuter, beroende på hur du vill ha din burgare, rare, medium eller well done. Låt baconen steka med biffarna de sista 3-4 minuterna. Salta och peppra.
  • 1 Pensla biffarna med BBQsås, lägg på osten och låt burgarna vila ca 3 minuter. Toppa med bacon och basilika. Peppra.
  • 1 Dela och grilla brödet under tiden. Lägg biffarna mellan bröden tillsammans med cole slaw och saltgurka. Servera med chilisås.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.