Ingredienser Portioner. 4 st 25 g färsk jäst 4 dl vatten ca 100 g kokt kall skalad potatis 1 tsk fänkål 1 1/2 tsk salt 1 msk honung 1 dl grovt rågmjöl ca 10 dl vetemjöl special (10 dl motsvarar ca 550 g) Lägg till i inköpslistan
Här har de bakats för fullt,men vi börjar med dessa små härliga,mjuka hålkakorna. Orkar man inte göra mindre varianter så går de lika bra och göra två normalstora hålkakor
igår hade jag en eftersläntrande semesterdag. jag och sambon hade bara två veckors semester i somras så i stället blir det lite dagar här och där under augusti och september, underbart
Det här brödet är en klassiker och dessutom väldigt lättbakat. Har alltid varit dotterns favoritbröd. Ingredienser, 4 bröd50 g (mjölkfritt) smör/margarin5 dl (havre)mjölk2 dl havregryn50 g jäst2 msk sirap1 tsk salt5 dl rågsikt5 dl vetemjöl caSmält smöret i en kastrull och tillsätt havregrynen och 2,5 dl mjölk
Saftiga och luftiga hålkakor med god brödsmak, en riktig favorit vid frukostbordet. Lägg hålkakorna (och "hålen") på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.