Håkans festliga nyårsmeny med bästa bubblet
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4-5 skivor kantskuren kavring, ca 200 g 35 g smör
  • 2 gelatinblad drygt 1 dl creme fraiche 34%
  • 150 g neutral färskost, t ex Philadelphia
  • 1/2 rödlök 1/2 tsk salt
  • ett varv på vitpepparkvarn
  • 100-150 g löjrom eller annan rom
  • ev dillvippor
  • 4 personer:
  • 2 kokta humrar
  • 2-3 msk majonnäs
  • 2-3 msk creme fraiche, 34 %
  • 1-2 tsk riven färsk pepparrot
  • 2 avokado 1-2 tsk pressad saft av lime
  • salt
  • en gnutta cayennepeppar
  •  
  • Rimmad tomat
  • 2 stora tomater
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk socker
  • 2 tsk pressad saft av lime
  • 4 personer:
  • 600 g ytterfilé av ren, eller oxfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 2 msk smör
  •  
  • Amaronesås
  • 3 msk gul lök, finhackad
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 2 dl amarone eller ripassovin + 2 dl vatten
  • 1 msk konc vilt- eller kalvfond
  • 1/2 dl russin, gärna sultana-
  • 50-75 g rumsvarmt smör i tärningar
  • salt
  • ev koncentrerad fond
  • ev socker
  •  
  • Mandelpuré
  • 700-800 g mandelpotatis eller annan mjölig sort
  • 3 msk smör
  • 2 dl het mjölk eller matlagningsgrädde
  • salt, vitpeppar
  • 2 dl finriven parmesan
  • 200-300 g spetskål
  • 200 g rökt sidfläsk
  • 1 msk smör
  • nymalen svartpeppar
  • 4 personer:
  • 200 g mörk choklad, 60-70 %
  • 200 g mjölkchoklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 ägg 30 g smör, rumstempererat

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.