1 torkad
frukt, t.ex. aprikoser, russin, dadlar, blåbär och tranbär
1 hela
linfrön
1
fiberhusk/psylliumfröskal
1
chiafrön
1
salt
1
agavesirap
1
kokosolja
1 vatten1.
Sätt ugnen på 200 grader.2. Olja en brödform, 1 ½ liter.3. Blanda havregryn, solrosfrön, pumpakärnor, rostade mandlar och valnötter, torkad frukt, linfrön, fiberhusk, chiafrön och salt i en bunke.4. Blanda ihop agavesirap, kokosolja och vatten i en annan bunke och rör sedan ner det i de torra ingredienserna. Blanda väl innan du häller ner degen i den förberedda formen och slätar till ytan bäst du kan. Täck med en bakduk och låt stå i rumstemperatur i 2 timmar.5. Grädda brödet i 200 grader i 1 timme. Testa med en sticka, det ska vara torrt i mitten.
Glutenfri morotskaka. Det här receptet gjorde jag i helgen när vi hade städdag på vår dotters skola. Då bakar vi alltid någon god kaka och denna gången blev det glutenfri morotskaka till kaffet
Saftigt, mättande och smakrikt mat- frukostbröd. Ett naturligt glutenfritt fullkornsbröd bakat med näringsrikt durramjöl och rårismjöl, äpple och proteinrika frön
Stålet från Gourmetstål forsätter att imponera, till och med glutenfria produkter får en krispig botten och degen reser sig fint och får såna där härliga bubblor som man blir så lycklig av
Glutenfria Semmelcupcakes. Godkväll i stugorna. Hur har ni det så här en måndagskväll. Jag ska erkänna att jag hade lite måndagsångerst när jag vaknade imorse, och det var lite extra segt att komma ur sängen, men jag har fått en fantastiskt bra måndag än så länge vilket känns skönt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.