Hälleflundra 600 gr Hälleflundra Salt Svartpeppar 25 gr smör ½ dl rapsolja Sötpotatis och sallad 700 g Sötpotatis 20 vårlökar 150 g bladspenat 150 gr ruccola 1 dl rapsolja 2 msk flingsalt 1 msk svartpeppar Några kvistar färsk timjan Pepparrotsås 100 gr smör 4 dl vispgrädde 1 msk hackad persilja 2 msk nyriven pepparrot Skal och saft från 1 citron 1 tsk salt 1 tsk vitpeppar
Till den kalla eller ljumna laxen som toppas med räkor och en parmesan- och citronvinägrett, serveras den kalla basilika- och spenatsåsen, smörslungade sockerärter, en krispig salladoch dillkokt nypotatis
Blanda alla ingredienser i en bunke, smaka av med salt och peppar. Använder du rökt fisk så hoppa över kaviaren, den är med för att sätta lite sting om man använder kokt eller stekt fisk
Hacka tomater och paprika och blanda med spenatblad. Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Lägg i en ugnsform, ringla över olivolja, flingsalt och svartpeppar
Lägg upp bladspenaten på ett fint fant och varva sedan med gurka, vattenmelon och sötpotatis. En sådan kväll är en sallad som denna perfekt att svänga ihop, för den är inte bara snabb och enkel- den är även supergod och en fröjd för ögat
Du kan med fördel öka på mängden där för lite mer hetta och rökighet. Vi vuxna tyckte det var en riktig hit, barnen var inte lika imponerade, men samtidigt så äter dom sparsamt med rätter överhuvudtaget i dagsläget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.