Gyros i pitabröd med tzatziki
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g benfri fläskkarré
  • 12 tsk salt
  • 11 msk oregano
  • 11 msk paprikapulver
  • 11 tsk malen spiskummin
  • 11 msk gula senapsfrön
  • 11 msk riven ingefära
  • 11/2 tsk chili flakes
  • 12 vitlöksklyftor
  • 11/2 dl olivolja
  • 1 tzatziki
  • 1 pitabröd
  • 11 huvud isbergssallat
  • 13 tomater
  • 11 röd lök
  • 11/2 gurka
  • 11 gurka
  • 11 tsk salt
  • 12 dl grekisk yoghurt, 10 %
  • 12 vitlöksklyftor, rivna
  • 11 msk olivolja
  • 1 salt, svartpepparSkär fläskkarrén i tjocka skivor, cirka 3 cm. Mixa samman oregano, paprikapulver, spiskummin, senapsfrön, ingefära, chiliflakes och vitlöksklyftor med olivolja till en kryddpasta.
  • 1 Gnid in kryddpastan runtom karréskivorna. Lägg dem i en plastpåse. Låt köttet ligga och dra tills sig smakerna, cirka 1 timme.
  • 1 Tzatziki: Riv gurkan på den grova sidan av rivjärnet. Salta gurkan och låt den rinna av i en nätsil. Pressa ur så mycket saft som möjligt ur gurkan. Blanda den med grekisk yoghurt, vitlök, olivolja, salt och svartpeppar.
  • 1 Torka av, salta och grilla skivorna, 5–7 minuter per sida under lock. Låt köttet vila 5 minuter. Skiva köttet i tunna skivor. Servera i varma pitabröd med tzatziki, strimlad isbergssallad, skivad tomat, gurka och rödlök.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.