Något som väckte min nyfikenhet den gången var maskrosmarmelad och idag har jag tillrett mig själv en sats marmelad som smakar friskt av blommig citrus
För efter att jag hade varit ute och fotat maskrosängar och rapsfält lyssnade jag på P1 där någon kläckte ur sig att man faktiskt kan göra maskrosmarmelad
En gyllene fisk och skaldjursoppa en variant av viktväktarnas recept. Gyllene fisksoppa. Dagens middag. Jag blandade i min fraiche på 5 % med milda mini mat och sen lät jag färsk blomkål, broccoli, purjolök, och paprika koka med en stund
Koka upp vattnet och häll det över de gula blombladen. Låt dra i ca 20 minuter. Häll blomblad och vatten i en nätsil, placerad över en tjockbottnad kastrull
Mmm, gjorde världens enklaste och kanske godaste bröd igår. Det behöver inte jäsa och kan svängas ihop i ett nafs av saker man har hemma (oftast i alla fall)
Till nyårsmiddagen blev det denna gång bakelser som var gyllene både på insidan och. Jag hittade även gyllene lagerblad som jag dekorerade med, fast gästerna fick de fina och jag fick ett vikt…
Maskrosblad, Maskrosmarmelad 5 dl maskrosblommor. Läskande och god marmelad som ger sommarsmak och passar bra på rostat bröd i synnerhet under sommaren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.