Det är alltid lika spännande när man lagar mat efter ett nytt ett recept. Ibland blir det bättre än vad jag tror och ibland blir det inte riktigt så bra som jag trodde att det skulle bli
Härom kvällen fick jag till riktigt bra bönburgare. Elin skriver. Ofta blir de lite smuliga i konsistensen men men dessa biffar blev riktig fasta och passade perfekt mellan två brödskivor Hemligheten ligger nog i att ha en ganska blöt färs och att inte vända dem för ofta i stekpannan, De gick även utmärkt att micra som lunchlåda idag
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Rotfrukter. Skala och skär rotfrukterna i grova bitar. Blanda samman på en plåt med olja, timjan samt salt och peppar efter smak
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Tortilla. Strimla kycklingen och stek i smör på medelhög värme ca 10 min. Krydda med grillkrydda och blanda om ordentligt
Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Mosa med en gaffel. Hacka salladslöken. Blanda med bönorna och tillsätt ägget, mjölet, riven vitlök, salt och peppar
1. Sätt ugnen på 200 grader. Tina räkorna. 2. Risotto. Skala och finhacka lök och skölj och skiva svampen. 3. Koka upp buljongen (1 liter vatten + 3 msk buljong) och håll den varm på låg värme
Glutenfria bönburgare (4 st). Glutenfria bönburgare (4 st). Vegetariska burgare gjorda på kidneybönor, majs, morot och andra goda och nyttiga ingredienser
Bönburgare. 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Tillbehör. Skölj potatisen och skär i klyfter. Lägg i en ugnsfast form och tillsätt olja samt salt efter smak
1. Ansa svampen och finhacka den i matberedare eller för hand. Hacka löken. Fräs lök och svamp i olivoljan tills svampen mjuknat och vätskan kokat bort
1. Tina laxen. 2. Lax. Ta bort ev skinn från laxfilén och skär den sedan i kuber. Salta lite lätt. Blanda ihop currypasta med fisksås i en skål och lägg ner laxkuberna för att marinera 10 min
1. Skölj bönorna under rinnande vatten i ett durkslag, låt rinna av. Finhacka chilin. 2. Mixa bönorna med mixerstav och blanda i chili, potatismjöl, salt och peppar
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Rotfrukter. Skala och skär rotfrukterna i grova bitar. Blanda samman på en plåt med olja, timjan samt salt och peppar efter smak
Igår hade vi så himla bra mat med i Metro. Tyvärr kom det inte med i Göteborgstidningen (platsbrist) men resten av landet fick njuta av en löjligt bra Veggoburgare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.