1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Rotfrukter. Skala och skär rotfrukterna i grova bitar. Blanda samman på en plåt med olja, timjan samt salt och peppar efter smak
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Tortilla. Strimla kycklingen och stek i smör på medelhög värme ca 10 min. Krydda med grillkrydda och blanda om ordentligt
1. Sätt ugnen på 200 grader. Tina räkorna. 2. Risotto. Skala och finhacka lök och skölj och skiva svampen. 3. Koka upp buljongen (1 liter vatten + 3 msk buljong) och håll den varm på låg värme
1. Tina laxen. 2. Lax. Ta bort ev skinn från laxfilén och skär den sedan i kuber. Salta lite lätt. Blanda ihop currypasta med fisksås i en skål och lägg ner laxkuberna för att marinera 10 min
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Rotfrukter. Skala och skär rotfrukterna i grova bitar. Blanda samman på en plåt med olja, timjan samt salt och peppar efter smak
1. Sätt ugnen på 100 grader. 2. Tillbehör. Skala och koka potatisen. Skölj och dela blomkålen i mindre buketter och tillsätt till potatisen när det återstår 5 min av koktiden
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en springform mycket noga, cm 22 cm i diameter. Rör smör och socker vitt och poröst, tillsätt äggulorna en i sänder under fortsatt vispning
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Tortilla. Strimla kycklingen och stek i smör på medelhög värme ca 10 min. Krydda med grillkrydda och blanda om ordentligt
Till slut var det äntligen dags för ett försenat fördelsedagskalas för Gustav. Vi hade rätt så många och långa diskussioner om vad vi skulle baka för tårta
Hej vänner. Det här inlägget är skrivet i förväg, för större delen av torsdagen (dvs idag. ) kommer jag att spendera på ett flygplan på väg till Los Angeles
Idag var jag sugen på något "brödigt" till lunch och kom på mitt recept på havre & kesella frukostfrallor som jag ofta gjorde till frukost för ett par år sedan
Gustav Lorentz Riesling Réserve (nr 22257). Gustav Lorentz Riesling Réserve (nr 22257). Från vänster. Primörgrönsaker med kryddig hollandaisesås, sparrisrisotto med kalv och gremolata, rabarbersoppa med vit chokladmousse och söta smulor, från boken "Taste by Louise", foto
Jag lagade denna mycket goda ratatouille härom dagen och har nu ätit den tre dagar i rad. Funkade utmärkt med vanlig pasta, men var ännu godare när jag hade tortellini och serranoskinka till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.