11 pkt
bacon 140 g 1 st gul lök hackad 300 g kycklinglever 1 msk smör 400 g nötfärs 200 g blandfärs 2 tsk salt 2 st ägg 3 dl vispgrädde 2 msk grönpeppar 2 st vitlöksklyftor pressade 3 msk lingon eller lingonsylt 1 dl torkad svamp trattkantareller eller svart trumpetsvamp, smuladeStek bacon och lök tillsammans i fem minuter i torr stekpanna. Ansa levern från senor och stek den lätt i smör. Värm ugnen till 175 grader.
1 Lägg
all köttfärs i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt salt och kör ett par varv så färsen blir till en boll. Tillsätt ägg och späd med grädden under gång. Tillsätt grönpeppar, vitlök, lingon och svamp, se till att det blir ordentligt blandat. Fyll smeten i en smord brödform (1 1/2 liter), tryck ner hela bitar av kycklinglevern. Ställ formen i långpannan och häll på ett par centimeter vatten. Grädda längst ner i ugnen i 75–90 minuter. Låt kallna i formen, skiva upp och servera med cornichoner eller inlagd gurka.
Späd med vattnet lite åt gången. Strimla kycklingen ochbaconen. Mina barn älskar kombinationen kyckling och curry och hur smidigt är det inte att kombinera dessa två i en pastagratäng
Toppa med knaperstekt baconoch basilika före servering. Rätten går med fördel också efter tillagning att hällas i ugnsform och gratineras med en god ost på toppen
Stek bacon i bitar tills de är halvknapriga - häll dem tillsammans med stekfettet i en ugnsform. Vispa ihop grädde, creme fraiche, philadelphiaost, ägg och svartpeppar och häll över bacon/broccoliröran
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.