Grilladzucchini -- mums. Det är något särskilt med grönsaker marinerade i olivolja och sedan stekta i ugn eller grillade på grillen, det drar en bris av medelhavet genom rummet när man äter dem
Kombinationen hummus och rostad tomat är bara sååå god. Hemligheten med en perfekt hummus tycker jag, förutom en bra balans mellan citron, vitlök och tahini – är rätt konsistens
Pensla med vitlökssmör och servera direkt med den grillade osten, grönsaker och tzatziki. Rör ihop alla ingredienser till marinaden och blanda med halloumi
Blanda övriga ingredienser och häll över osten. urkärnad och finhackad. Skär halloumi i ca 1 cm tjocka skivor, pensla med lite olivolja och grilla snabbt på båda sidor. 1 pkt (250 g) Zeta Halloumi
Till salladen kan du servera vad som helst, vi valde grilladhalloumi denna gång. Halloumin delas i grova bitar och gnids in med olivolja, för att sedan grillas
Trots att jag saltar zucchinin innan och torkar av den för att få ut överflödig vätska vill jag steka den ordentligt (därav två gånger) för att få den smak och konsistens som jag är ute efter
Idag får du tips på ett riktigt gott tillbehör till grillade lammkotletter som jag marinerade med olivolja, pressad citron, torkad timjan och chiliflingor
Grillade rotfrukter. lite olja och stek halloumin på båda sidor tills de fått fin gyllenbrun. Skala och skär sötpotatis, rödbetor, palsternacka och morot i mindre
Halloumi går relativt fort att grilla så förbered tillbehören innan och när grönsakerna har sina sista minutrar i ugnen kan är det tid att lägga osten på grillen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.