Gurkmeja och ingefära är två väldigt nyttiga knölar, som har många hälsofördelar, så varför inte kombinera dessa två i en liten shot, både gott och otroligt nyttigt
Huvudet känns tungt och halsen svider. Idag startade jag dagen med en ingefärsshot. Kände redan igår att det kliade i halsen och att något var på gång, så jag tog och värmde (för koka får man inte göra, då försvinner ingefärans och honungens egenskaper) denna dunderkur som florerar på nätet
Det här är en jättesats med soppa, som jag gjort och frusit in i lagom stora förpackningar. Har tänkt mig att soppan ska vara stärkande och inflammationsdämpande så att jag snabbare återhämtar mig från min axeloperation
Skala och riv ingefäran och blanda i. Tillsätt cayennepepparn och häll upp i små shotsglas. Banka lite lätt på rosmarinen i en mortel så att aromoljorna frigörs och lägg i en kvist i varje glas
50 g färsk gurkmeja, skrubbad och i bitar 250 g färsk ingefära, skalad och i bitar 2 citroner, pressad saft 3 apelsiner, pressad saft (eller blodapelsin, grapefrukt eller valfri citrusfrukt) ev vatten
Blanda i vatten, citronjuice och ingefära. Häll upp på små glas och njut. 1 dl bär eller frukt (ex. hallon, blåbär eller mangofrukt) 0,5 dl vatten saften från 1/2 citron eller en hel lime 1 tsk Kockens ingefära malenTina upp bären/frukten om de är frysta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.