4 port-
1 kg vildsvinskött skuret i 2x2 cm tärningar. Använd gärna bog, eller någon del av steken: fransyska, ytterlår, rostbiff- 2 klyftor vitlök- 1 gul lök hackad- 2 msk tomatpuré- 3 paprikor gärna olika färger; gul, orange, röd- 1 lagerblad- 1 msk brödkummin- 1 tsk chilipulver- 1/2 tsk cayennepeppar- 1 msk paprikapulver- 1/2 citron - saft och rivet skal- salt och peppar- olja till stekning- ca 1 liter vatten- 1 tärning grönsakbuljong- ev 4 potatisar i små tärningar läggs i 15 minuter innan servering
Sänk värmen till medel och slå på grädde och pastavatten. 1 påse, 100 gram färsk babyspenat. 1 påse. En vardagsfavorit som är mycket omtyckt här hemma är denna viltskavspanna som jag gör med pasta, allt i ett
Nedan skriver jag in receptet som det står i appen där man tillagar i vanlig gryta på spisen, och efter det skriver jag vilka förändringar jag gjorde och hur jag tillagade gulaschen i Crock Poten
Så här gör du. Skär köttet i 3 cm stora tärningar. Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta
Vi skall prata en hel del vilt här framöver men jag skall inte snöa in på det nu. Idag dagens Metro tipsar vi om två bra rätter med Vildsvin och Lisa tipsar om god dryck
4 500 g högrev olja (till stekning) 4 schalottenlökar 3 röda paprikor 1 chili 4 pressade vitlöksklyftor 1 tsk spiskummin 2 tsk paprikapulver 3 msk kalvfond 5 dl vatten 6 medelstora potatisar 3 msk tomatpuré salt peppar 2 dl rysk yoghurt (17%) ev färsk timjan Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Vi har nämligen fått en ny, fin tortillapress som skall invigas och jag hoppas på mästerverk. Rostbiff är en tacksam detalj som med fördel tillagad hel på låg värme
Originalreceptet har jag (genom Eriks föräldrar) hittat på COOP , men jag har lagt till lite bönor och rotfrukter eftersom jag inspirerades av en gulaschsoppa som vi åt under en weekend i Polen nyligen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.