Gulasch med bönor
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 13 skalade och tärnade potatisar (ca 300 g)
  • 11 tärnad röd paprika
  • 12 hackade gula lökar
  • 13 finhackade vitlöksklyftor
  • 11 finhackad röd chili
  • 11/2 dl tomatpuré
  • 11 msk paprikapulver
  • 11/2 msk kumminfrön
  • 11 l vatten
  • 12 grönsaksbuljongtärningar
  • 12 förpackningar blandade kokta bönor (à 440 g)
  • 1 salt
  • 1 bröd
  • 1 gräddfil, crème fraiche eller smetana
  • 1 ev persilja eller gräslökHetta upp oljan i en rymlig gryta eller kastrull. Stek potatis, paprika, lök, vitlök, chili och tomatpuré under omrörning några minuter tills löken mjuknat utan att ta färg.
  • 1 Tillsätt paprikapulver, kummin, vatten och smulade buljongtärningar. Koka upp och sjud under lock ca 15 minuter. Skölj bönorna, låt dem rinna av och vänd ner i grytan. Låt allt bli varmt och smaka av med salt.
  • 1 Servera med en bit bröd och en klick gräddfil, crème fraiche eller smetana. Strö eventuellt över lite persilja

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.