Grön ärtsoppa med pepparrot och bacon. 4 portioner1 medelstor scharlottenlök1 msk smör2 dl vitt torrt vin/matlagningsvin1 buljongtärning grönsak/kött500g gröna ärtor1,5 dl grädde1,5 dl vattenÖrtsalt2 dl creme fraiche0,75 dl pepparrotsvisp Örtsalt BaconStek baconet riktigt knaprigt så att du kan smula det i mindre bitar
Rensa och skölj ärterna. Låt dem ligga i blöt ca 12 timmar enligt anvisningarna på förpackningen. Koka upp ärterna i en gryta med nytt vatten och ta bort skaldelarna
2019 har gjort sitt intåg och med det tycks också vintern ha kommit på riktigt. I alla fall i norra och mellersta Sverige där vi nu har ett tjockt, vitt snötäcke som lyser upp i det annars så kompakta mörkret
Ärtsoppa med fläsk i CrockPot Save Print Ingredienser 1 kg torkade gula ärtor 1 rimmat fläsklägg 2 hela skalade morötter 2 hela gula lökar 2 kvistar timjan 3-4 lagerblad 2 kvistar mejram 1-2 l vatten Gör så här Lägg ärtorna i blöt över natten och skölj noggrant av dem på morgonen. Relaterade 1 kg torkade gula ärtor. 2 hela gula lökar
Klä en långpanna med bakplåtspapper eller smörj den med margarin. Botten. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt det i äggsmeten
Foto. Theres Lundén. En underbart god snabbmat. Ser man bara till att ha ärtor i frysen och grädde i kylen och buljong blir det nästan som att koka soppa på en spik
Detta är verkligen en av mina favoritsoppor. De gröna söta ärtorna och grädden tillsammans med bubblet kan inte annat än att sprida glädje i hela kroppen
Gula ärtor är ju en av rättens huvudingredienser. 500 g gula ärtor, blötlagda 12-24 timmar. 2 gula lökar, finhackade. 500 g gula ärtor, blötlagda 12-24 timmar 2 gula lökar, finhackade
500 g ärter gula 400 g fläsk rimmat, i bit 1 st gul lök 1. Rensa och skölj ärterna. Låt dem ligga i blöt ca 12 timmar enligt anvisningarna på förpackningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.