Gul marsipantårta med citron – recept till påsk
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl grädde

  • 14 msk lemon curd

  • 1350 g marsipan

  • 1 några droppar gul hushållsfärg
  • 11 ätbar blomma

  • 11 1/2 dl strösocker

  • 12 dl vetemjöl

  • 11 tsk bakpulver

  • 11 nypa salt
  • 1
 smör och mjöl till formen

  • 1225 g blåbär
  • 12 msk vatten
  • 11 dl strösocker
  • 11/2 msk citron, pressadBörja med att göra blåbärssylten. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka till 112 grader, rör om lite då och då.
  • 1 Häll över i en burk och låt svalna medan du gör resten av tårtan.
  • 1 Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt.
  • 1 Blanda mjöl, bakpulver och salt. Sikta ned det i äggsmeten och vänd ihop med en slickepott.
  • 1 Smöra och mjöla en tårtform ca 18 cm i diameter och fylld den med smeten. Grädda tårtbotten i cirka 18 minuter. Ta ur kakan ur formen och vänd upp och ner på ett bakplåtspapper. Låt svalna innan du delar botten.
  • 1 Färga marsipanen gul, genom att försiktigt droppa i hushållsfärg i marsipanen och knåda in, tills den är lagom färgad.

  • 1 Kavla ut marsipanen mellan två bakplåtspapper till en rundel om cirka 30 cm i diameter. Förvara marsipanlocket i plastfolie medan du gör resten av tårtan.

  • 1 Blanda grädde och lemon curd i en bunke och vispa blandningen fast men inte hård.

  • 1 Skär tårtbotten i 3 lika tjocka skivor. Lägg den första bottnen på ett tårtfat och bred över blåbärssylt, lägg över nästa botten och bred på en del av citrongrädden.

  • 1 Lägg över den sista bottnen och täck hela tårtan med resten av citrongrädden och forma den gärna lite rund överst då får man en rund och fin tårta. Lägg över marsipanlocket och nyp ihop kanterna runt botten, skär bort överbliven marsipan.

  • 1 Pudra tårtan med florsocker och garnera med en blomma.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.