Gulärtsfalafel med tabbouleh och hummus | Recept från Köket.se
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Falafel250 g torkade gula ärtor 1 gul lök 3 klyfta vitlök 1 grön chilifrukt (spansk peppar) 2 dl färsk bladpersilja, hackad 2 tsk malen spiskummin 1 tsk bikarbonat 1 tsk bakpulver 1 tsk salt 5 dl frityrolja
  • 1 Hummus400 g färdigkokta kikärtor 1 dl tahinipasta 1 klyfta vitlök, stor och mycket fint hackad 1 msk färsk bladpersilja, mycket fint hackad 0,5-1 grön chilifrukt, mycket fint hackad (spansk peppar) 1 citron, färskpressad juice 1,5-2 tsk salt
  • 1 Tabbouleh1 dl bulgur (fint bulgurvete) 1 tomat (stor) 0,5 gul lök 2 salladslökar 5 dl färsk bladpersilja, hackad 3 dl färsk mynta, hackad 2 krm malen kanel 2 krm malen kryddpeppar 0,5 tsk svartpeppar, nymalen 2 citroner, färskpressad juice 4-5 msk olivolja 2 tsk flingsalt ev 1 dl granatäpplekärnor
  • 1 Tahinisås1 dl tahinipasta 1,5 dl vatten 1 citron, färskpressad juice 1 tsk flingsalt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.