Stek först svampen, sen köttfärs, lök och pressad vitlök i smör. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen i matberedaren snabbt, låt den helst vila en stund i kylen
Dulce de leche är som en kolakräm, så god och smakrik och helt perfekt för bakning. Så här är den, det perfekta brownie-receptet tillsammans med en fruktansvärt god dulce de leche frosting
Värm upp en stekpanna med oljan och vitlöken. Lägg ner rödlöken och köttet och stek dem ca 2-3 minuter. Tillsätt bambuskottet, ostronsåsen, sojasåsen, svartsojan, sockret och vattnet och stek dem ca 2 minuter
Kycklinggrytan - Skär kycklingfiléerna i små bitar och stek tills de är genomsteka. Hej. . >. Det var ett tag sedan jag la ut ett recept, och här kommer ett- MEN inte mitt recept, jag har en annan liten överraskning till er
Skiva steken och lägg ner i gräddsåsen. Pressa i vitlöken stek till det svettas. 1Porterstek1,5 kg fransyska 3-4 morötter, skivade 1 stor gul lök, hackad 3 klyftor vitlök, hackad 50 cl porter 1,5 dl svartvinbärssaft (outspädd) 2 dl vatten 0,5 dl oxfond 1 tärning köttbuljong 1 dl soja 1 tsk timjan ca 15 enbär
Inte alltid det är positivt, men ibland har de franska veckor och deras ostar är riktigt goda. Enligt Johan Hedberg är det världens godaste frosting, och kanske att jag håller med honom om det faktiskt
Hetta upp rapsolja i en stekpanna och bryn köttet så att det får fin färg runt om, salta och peppra. Strö över hackad persilja och servera med exempelvis klyftpotatis, sallad, smörstekt svamp och en sås som man gör av den mustiga skyn i lergrytan
Denna stek har jag ugnsstekt tills den kändes mör och köttsaften var genomskinlig. När jag steker en köttbit i ugn så brukar jag passa på och göra annat under tiden, jag tittar till den bara lite då och då, det mest för att se att inte köttsaften har dunstat bort ur formen
Höstens godaste efterrätt åt vi förra helgen när vi hade gäster. Maken tyckte att den var godast av alla tre rätter (och då är inte han nån ”efterrättsmänniska”), till och med godare än oxfilén som vi åt som huvudrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.