Gudomligt god lasagne med spenat och soltorkade tomater
Toves kök
Toves kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Lasagne med spenat och soltorkade tomater
  •  
  • ca 4 - 6 portioner Pastadeg
  • 2 ägg 200 g vetemjöl
  • knappt 1 msk kallt vatten
  •  
  • Fyllning
  • 250 g kesella med 10 % fett
  • ½ dl hackade marinerade soltorkade tomater, väl avrunna
  • ½ dl fint riven parmesanost
  • 1 msk hackad basilika, färsk eller fryst
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk örtsalt (Trocomare)
  • 2 krm vitlökspulver
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 500 g fryst bladspenat, upptinad och väl avrunnen
  •  
  • Sås
  • 7 ½ dl standardmjölk med 3 % fett
  • 4 msk vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • en liten nypa malen vitpeppar
  • 2 dl riven lagrad ost
  •  
  • Övrigt
  • lite matfett till att smöra formen med
  • lite extra mjöl och lite mannagryn till utkavlingen av degen

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.