Hemligheten medatt hinna laga bra mat som går rät fort efter jobbet är egentligen så lätt som planering ochatt helt enkelt förbereda det man kan kvällen innan
Lite kaxigt att även syrran och svägerskan fixade att skruva trall så de får också vara med på bild. Det kan varieras i det oändliga, ibland bli lite matigare med glasnudlar och självklart är det godare med ett knippe koriander i men det fanns det inte på lilla Ica så det fick bli lite "här är ditt kylskåp"
Vispa upp ägget för pensling med en skvätt vattenoch en nypa salt. Visst är det ändå en viss känsla att kunna ta vara på och laga något ätbart av det man lagt ner lite extra kärlek och besvär på att odla själv
Eftersom thaimat och färsk ingefära är två favoriter här hemma, och mat som är enkelt att laga, gott att äta uppskattas, så var jag ju bara tvungen att testlaga Livsnjutarnas bidrag till Månadens middagstips
Om du serverar den som huvudrätt är det gott att servera den med ett grovt, mjukt bröd. Garnera eventuellt innan serveringen med lite finhackad paprika, några dillkvistar eller något annat som du tycker passar
Men faktum är att jag faktiskt gillar de här raggmunkarna gjorda på mixen och det går onekligen snabbt att bara röra i hop den medvatten, riva några potatisar och ha i smeten och börja steka
Så galet gott och ett ganska roligt sätt att bjuda på också. Antingen äter man rätten som den är med en liten sked eller som jag gör, skedar upp härligheten och lägger det på mandelknäcke, gudars så gott det är
Och även om det va fantastiskt gott så kunde jag inte låta bli att pilla lite i receptet, lägga till några saker, ändra lite och göra det till min egna version
I alla fall så måååste ni testa att göra den här chokladterrinen med mörk, ljus och vit choklad, jag lovar att den inte är så avancerad att göra som den ser ut att vara
Stek ytterligare någon minut och täck medvattenoch viltfond. Det var ju första Mars ochdärmed dags för sortimentsskifte på spritbutiken och en himla massa nyheter som skulle upp på hyllorna innan öppning
Man kan söta med stevia eller andra sötningsmedel, men jag föredrar honung eftersom det är en naturlig produkt och jag kan tycka att de där sötningsmedlen ibland ger en liten bismak
Annat jag brukar servera till är blomkålsgratäng, broccoli och blomkålsmos, stuvad vitkål eller en rättikagratäng, med andra ord är det bara fantasin som sätter gränserna på vad man kan bjuda till de här burgarna/biffarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.