Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 gul lök 1 msk Arla® Svenskt Smör 1 burk matjessill i bitar, ca 200 g 4 hårdkokta ägg ½ dl hackad färsk gräslök ½ dl färsk dill ½ dl Arla® gräddfil 1 krm svartpeppar 1 msk sillspad
Gör så här Skala och hacka löken, fräs löken i smör-& rapsolja och låt kallna. 2 msk Arla Köket® smetana. 1 tsk Arla® Smör-&rapsolja. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 4 ägg 2 schalottenlökar 200 g gravad lax 3 msk hackad färsk gräslök 2 msk Arla Köket® smetana 1 kruka färsk dill 1 tsk Arla® Smör-&rapsolja ½ tsk salt
Servera gubbröran på kavring eller knäckebröd, dekorera med dillvippor, tomat och lök. Det är lite olika vilken sorts fisk man blandar ner i sin gubbröra, somliga föredrar att ha i ansjovis men vi har nästan alltid matjessill i vår
/Köket-redaktionen. Glöm inte att matsortera skal från lök och ägg samt rester från dill och gräslök för en hållbar matlagning, och njut av din gubbröra på fröknäcke
Skriv utE-postFacebookTwitterGoogle. Hittills har vi haft vår favorit bland gubbröror som görs på enbart matjessill (för recept klicka här) men nu kändes det som att det var läge för att vara modiga och prova något nytt
Blanda noga, häll upp i en fin skål, toppa med klipp dill och servera gärna på eller med rågbröd. Samla alla resterna från jul, påsk eller midsommar-middagen och gör en alldeles egen gubbröra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.