Tillsätt potatis, purjolök och rödlök samt finskuren matjessill, finhackad dill och blanda allt. gubbröra, ett recept jag fått av min syster Agneta och som jag tycker är helt oslagbar
Svenskt klassiskt tilltugg i form av gubbröra med potatis på grovt bröd. Gubbröra. Lägg ett lager potatis på brödet, täck med gubbröra och garnera med en dillkvist
4 2 kalla hårdkokta ägg 4 medelstora kalla kokta potatisar 100 g ansjovisfiléer 2 msk finskuren gräslök 2 msk finskuren dill 1 dl crème fraiche 2 msk majonnäs 2 msk kaviar salt och svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Gubbröra är en klassiker, perfekt att göra på rester efter en sillunch. 1 1/2 dl majonnäs (går bra att byta ut mot gräddfil). 1/2 dl hackad purjolök. 1/2 dl dill. 2 hårdkokta ägg. 1 1/2 dl majonnäs (går bra att byta ut mot gräddfil). 1/2 dl hackad purjolök. 1/2 dl dill. 2 hårdkokta ägg
Tillsätt dem till potatisen. I bloggen Matgeek hittade vi recept på en riktig klassisk gubbröra och bestämde oss för att testa den till påsk, istället för att göra vår “vanliga” Nubberöra
Jag har även i lite crème fraîche för extra krämighet, som du förstår så är gubbröra är något som kan varieras väldigt mycket, vissa väljer även att göra den matigare genom att tillsätta kall kokt potatis
Koka äggen till gubbröran hårt. Lägg ett salladsblad och en klick gubbröra på varje trekant. 1 burk ansjovis (125 g). 1/2 dl crème fraiche. 1/2 dl fint hackad dill. 1/2 dl fint hackad gräslök. 12 små salladsblad
Varje år försöker jag göra nåt nytt till julbordet och sist blev det den här gubbröran, som jag serverade i portionsglas (lånade av mina föräldrar, som i sin tur fått dem i arv efter farmor)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.