Missförstå mig rätt, jag har all respekt för att inte alla är djupt matlagningsintresserade och att många tycker att det är jättesvårt att lyckas med bearnaise eller hollandaise
Eller som förrättnär man grillar en regnig sommarkväll på en halvt nedriven altan till en kall öl. Hur nu det kan gå ihop, han var ju nyss liten och lärde sig cykla
Och vad det gäller plättar så tycker två stycken i vår familj att de alltidär i säsong. Suget efter julmat har börja komma så smått och jag dreglar lätt när jag tänker på krämig Janssons frestelse, små delikatessköttbullar, olika sillar, rökta fiskar och allt annat gott
Jag är mycket förtjust i fetaost och därför gillade jag denna rätt väldigt mycket. Jag har lagat en rätt med inspiration från senaste numret av Matmagasinet
Nu förmodar jag att ni ärsådär riktigt nyfikna på vad det var jag bakade i söndags. Men jag tror ändå ni tyckte att det var rätt så kul att gissa även om ingen gissade rätt
Och att det är en trend förstod jag när en annan kollega på jobbet idag berättade att han tre helger på raken bjudit olika kompisar på middag, men att förrätten varit så god att de haft samma varje gång - ceviche med lax och räkor
Hjälp vad det går åt bröd och bullar när barnen kommer hem från skolan. Detta bröd är grovt, men också "lagom grovt" för att barnen ska tycka det är toppen
Det är trålförbud i Öresund vilket betyder vilket betyder att det fiskas småskaligt och kustnära och på så sätt undvikar man att få upp en massa som helst borde stanna kvar i havet… Inget onödigt spill alltså
Skala morötterna och skär i långa klyftor. Skär bort nedersta delen på stjälken på sparrisen. Strö över pinjenötter och flytta upp formen och stek tills nötterna fått lite färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.