1 valfritt:
mynta, koriander eller dill1. Lägg rödbetorna i bakpappersklädd eller oljad långpanna.2. Krydda med rosmarin, salt och peppar, lägg på citron, ringla på olja. Gör samma med pumpan, fast i en annan skål (om du inte vill ha rosa pumpa, det är också fint). Det här kan du, men du behöver inte, förbereda kvällen innan så att smakerna hinner dra in.3. Sätt ugnen på 225 grader varmluft. Grädda betor och pumpa ca 20 minuter eller tills de har lagom tuggmotstånd.4. Gör guacamole under tiden. Ta ut bönorna ur skidan, koka dem ett par minuter. Testa en böna så att de är mjuka, men fortfarande har tuggmotstånd.5. Häll av vattnet, lägg bönorna i kallt vatten, gärna med is i så behåller de sin vackra, klargröna färg ännu mer. Tryck ut bönorna ur skalen, gör ett litet snitt om det behövs.6. Mixa bönorna med pressad citron, yoghurt, vitlök, salt och peppar efter din egen smak. Dill, koriander eller mynta passar också bra smakmässigt om du gillar det!5. Stek svampen, krydda med salt och peppar.6. Ta ut formen, lägg topping och guacamole ovanpå. Surdegsbröd är gott till, antingen som det är, eller grillade skivor.TipsOm du vill ha större mängd/utfyllnad i din guacamole så går det bra att blanda i exempelvis frysta gröna ärtor eller en burk kokta vita bönor.Du kan även ta i en klick tjock yoghurt för en ännu krämigare dip.
Börja med att skålla tomaten i hett vatten ett par minuter, dra av skinnet på den och hacka, hacka löken och vitlöken, kärna ut chilin och hacka den väldigt smått, avokadon delas och kärnas ut och mosas om man vill ha lite grövre guacamole, eller så mixar man allt utom koriander, om man vill ha en finare guacamole, pressa lime över det hela, blanda,så att den inte missfärgas
Sallad på havskräfta, rostad majs, avokado och bondbönorPortioner. Lägg ut alla ingredienser på tallrik, forma citroncrèmen till små ägg och placera på tallriken, avsluta med att plocka små dillkvistar och mangoldskott att dekorera med
Sallad påbondbönor, betor och getost samt oxfiléBondbönor är inte bara goda, utan också vackra. Skala polkabetan och skär den i tunna skivor på en mandolin
Häll i lite paprikapulver (beroende på styrka) och salta och peppra efter tycke och smak. Tärna ner en halv chili och mixa allt i en matberedare tillsammans med bondbönorna
I vänan på att bondbönorna ska bli färdiga (si så där fram i slutet av juli) kom jag att tänka på en god antipasti som jag ätit vid ett tillfälle, bondbönor med pecorino och pancetta
Bondbönor. Koka upp nytt vatten och lägg i mangold och bondbönor. Bondbönor. Min mamma brukade "putta ner" potatis som fått groddar i kylskåpet lite här och där i sin trädgård
Lägg upp guacamolenpå bröden, ringla över vinägretten och plocka över salladsskotten. guacamole. Skala tigerräkorna och trä dem på 4 spett. Salta tigerräkorna och grilla dem cirka 2 minuter på båda sidor. Lägg upp grillspetten på 4 tallrikar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.