Jag har länge gjort en slags fuskguacamolemed creme fraiche i, som förvisso är svingod (fråga min bästis bara), men ibland vill man ju uppdatera sig och när jag hittade en påse riktigt fina (och ekologiska – hurra
Sist körde vi en vegetarisk variant som blev nästan lika uppskattad som den klassiska med köttfärs. Fräs lök och vitlök tillsammans med kryddorna, ha sedan i champinjonerna och fräs med
Men det här guacamole-receptet (se nedan) är bara för bra för att inte dela med sig av. Jag har hängt med min mamma, min syrra och hennes familj och lilla Embla såklart
1Tillsätt limesaft och chili i en skål med avokadon och tomaterna. 1Riv ner vitlöken och smaka av med salt och svartpeppar. 1Hacka koriander fint, blanda i efter smak och blanda runt guacamolenmed olivoljan
Mosa avocadon och blanda det med löken och tomaten i en skål, pressa över citronen. Det finns säkert tusen sätt att göra guacamole på, men så här gör i alla fall jag och det blir så jäkla supergott
Hetta upp olivoljan i en stekpanna på medelvärme, fräs lök och vitlök. Häll på linserna och buljongen, täck med lock och sjud i 8-10 min tills buljongen är absorberad, smaksätt med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.