Ingredienser är nu angivna med vikt, för att få ett ännu bättre och mer precist resultat. Nu är det med andra ord ännu enklare att lyckas med de här goda tekakorna
Ställ lergrytan med lock på i kall ugn. Grytbröd1 brödLägg lergrytan i blöt i 1 timma. Det är alldeles magiskt och vackert på kyrkogården vid Alla Helgons helg
Det blir precis som de där goda butiks- och bageribakade bröden, med härlig skorpa och luftigt inre. Sätt in en gjutjärnsgryta med lock i nedre delen av kall ugn
Forma varsamt med mjölade händer en rund boll av degen. Strö rikligt med vetemjöl på en bakduk, lyft försiktigt degen och lägg den på den mjölade bakduken, strö över mer vetemjöl och täck med ytterligare en bakduk
Knåda degen med assistent eller med elvisp och degkrokar i fem minuter. Låt degen vila i rumstemperatur övertäckt med plast i 8-12 timmar. Sätt ugnen på 230 grader varmluft och ställ samtidigt in en gryta om cirka 4 liter med lock som tål ugnsvärme. Grädda brödet i 30 minuter med lock, sedan 30 minuter utan lock för att få en krispig yta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.