Gör som när du gör vanliga bullar, blanda allt tillsammans till en smidig deg, alltså börja med att smälta smöret, slå i mjölken så att degspadet blir 37 grader och häll över jästen. När de svalnat dela med en gaffel, rosta dem en aning och torka dem sedan i ugnen på svag värme 50-75 grader tills de är riktigt torra
Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken
Blanda de torra ingredienserna och rör dem i smeten tillsammans med grädden. Rulla ut degen i längder,ca 7cm breda och lägg dem på en plåt,med bakplåtspapper
chiabröd. Sätt ugnen på 175 grader och smöra en avlång brödform eller täck med bakplåtspapper. I dagarna har jag fått testa på lite nyheter från Risenta som resulterade i ett nytt favorit-brödrecept
Skorpor till utflykten proppade med nyttigheter som nötter, apelsin och kardemumma. Vi är alltså tillbaka hemma och har satt igång med bak och pyssel direkt
Pensla med uppvispat ägg. När ena sidan av skorpan fått fin färg så vänd på dem. Lägg de blivande skorporna bredvid varann på en plåt med en snittyta upp
Klyv bullarna med en vass kniv eller med en gaffel. Lägg dem med snittytan uppåt på en plåt. Ta med runda mått ut kakor ca 7 cm i diameter. Eftertorka dem i ca 100º varm ugn 1 ½ - 2 timmar med ugnsluckan på glänt
Min klass ska ha café med underhållning på skolan ikväll. Jag har också lovat att underhålla med nåt, så det blir till att damma av en gammal stå-upp-grej
Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.