3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Fräs dem i olja i en stekpanna på medelhög värme några sekunder. Smaka av med salt. Tillsätt chili, vitlökochvinoch låt koka in, cirka 3 minuter, broccolin ska fortfarande vara spänstig. 4 st vitlöksklyftor. 1 dl vitt vin
Smaka av medvitlökoch salt och peppar. Då har du en såsbas med väldigt koncentrerad smak. Här kommer en riktigt smarrig förrätt, Det går bra att göra en större portion och ha som huvudrätt också
Tillsätt vinet. Smaka av med limesaft och ev ytterligare lite vitlökssalt om det behövs. Koka upp vattnet med buljongtärning och rör om så det löser sig
Finhacka gullöken och bryn i lite olja tillsammans med färsen, krydda med salt och svartpeppar. Igårkväll kom vännerna över och vi tittade på Eurovision så idag blev det en välförtjänt sovmorgon följt av en riktigt slapp söndag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.