Om ni är sugna på en enkel och god gryta så får ni här mitt recept på en god vardagsgryta. Till denna gryta kan du använda dig av en fläskstek, benfri kotlettad, grytbitar eller fläskkött i skivor
Servera grytanmed jasminris och limeklyftor. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs champinjoner, purjolök, ingefära och vitlök så att de mjuknar ochsvampen får lite stekyta
Ingredienser 1 kg grytbitar av älg eller annat vilt salt och peppar smör till stekning 1 st gul lök 2 dl rött vin 5 dl viltbuljong 2 msk tomatpuré 4 st enbär 0. 5 dl japansk soja 12 st steklökar 2 st vitlöksklyftor 200 g blandsvamp - rensad Garnering 2 dl lingon Tillbehör potatismos Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell
Vad du behöver1 kg grytbitar av älg eller annat vilt salt och peppar smör till stekning1 st gul lök2 dl rött vin5 dl viltbuljong2 msk tomatpuré4 st enbär0. 5 dl japansk soja12 st steklökar2 st vitlöksklyftor200 g blandsvamp - rensadGarnering2 dl lingonTillbehör potatismos
Här kommer ett recept på en härligt höstig och mycket god renskavsgrytamedsvampochlingon. Vi åt grytan tillsammans med ugnsstekt potatis, kålrot och morot
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.