1,5 kg
kanin el. hare, i bitar 1 dl vetemjöl salt och peppar 100 g rökt fläsk el. bacon, tärnat 1 stor gul lök, finhackad 1 tsk timjan 1 tsk rosmarin 1 lagerblad 2 dl hönsbuljong 2 dl vispgrädde 2-3 tsk dijonsenap
Kanin är ett fantastiskt kött att tillaga och det blir riktigt riktigt bra i en gryta som denna. Salta och peppra övriga delar och bryn dem runt om i smör i en gryta
pappardelle medkaninsås (pappardelle col sugo di coniglio) och kaningryta (coniglio in umido). Slaktaren hjälpte oss att stycka upp den i lagom stora bitar för grytanmed sin bandsåg
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Bryn fläskfilén på hög värme i en gryta. Vi blev bjuda på denna goda lchf rätten i Lördags. Funkar fint att äta ris till om man vill ha kolhydrater till
Bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över det i en gryta. Fräs bacon och purjolök tills baconet börjar få färg och lägg över i grytan
Efter lite funderingar och vånda så beslöt jag mig för att bjuda på en fläskfile gryta. Jag skulle få långväga besök och ville servera något gott till middag
Jag använde en färsk kryddrik lammkorv, Merguez, men det går lika bra med Kabanoss eller Chorizo. Igår hade vi gäster på middag och bjöd då på kreolsk gryta som innehåller bland annat fläskfilé och stark korv
av grytanmed cayennepeppar och salt. Få ingredienser men mycket smak är det i denna gryta. Servera med kokt, ugnsstekt eller pressad potatis och grönsaker
Häll vattnet i grytan och börja koka på medelhög värme. Lägg i en gryta. Låt detta koka i totalt två timmar nu och späd med extra vatten ifall det ser ut att koka torrt
Kaninen som dykt med huvudet ner i jorden är en chokladig upplevelse med en botten av chokladpudding blandat med grädde, eller, om du vill, gör en chokladmousse
Vill du ha grytan tjockare i konsistenten, strö i lite maizena, rör runt medan det puttrar. Denna kycklinggryta är enkel att göra, smakrik och väldigt god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.