Gryta med högrev & rotfrukter
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g högrev
  • 11 gul lök
  • 11 röd lök
  • kålrot
  • 12 morötter
  • 12 palsternackor
  • 1 smör till stekning
  • 1 salt
  • 1 svartpeppar, malen
  • 15 dl porter
  • 16 dl köttbuljong
  • 12 msk vinbärsgelé
  • 12 msk kinesisk soja
  • 11 knippe timjan
  • 12 lagerblad
  • 1300 g stora champinjoner
  • 1 potatismos
  • 1 inlagd gurka
  • 1 vinbärsgeléSkär köttet i bitar, cirka 3 x 3 centimeter stora.
  • 1 Skala och skär löken i klyftor.
  • 1 Skala kålroten, morötterna och palsternackorna och skär i bitar.
  • 1 Fräs köttet i smör i en gryta. Salta och peppra. Flytta över köttet till ett fat.
  • 1 Fräs löken och rotfrukterna i smör i grytan och lägg över på ett fat.
  • 1 Lägg tillbaka köttet i grytan, häll i porter, köttbuljong, gelé och soja. Lägg i timjan och lagerblad och sjud tills köttet börjar bli mört, cirka 1 ½ timme under lock.
  • 1 Lägg i rotfrukterna och sjud i ytterligare cirka 20 minuter.
  • 1 Dela champinjonerna på mitten. Stek champinjonerna i smör och lägg i grytan. Smaka av grytan med salt och peppar.
  • 1 Servering: Om du vill kan du servera grytan med potatismos, inlagd gurka och vinbärsgelé.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.