13 dl Gröna bönor. 1Ris eller nudlarKoka upp de gröna bönorna. 1Hacka sedan svampen och löken och fräs dom lite lätt med smör. 1Häll sedan ner grädden och gräddfilen i svampen och löken och koka upp lite lätt under rörning. 1När bönorna har kokat klart häller man ner dom tillsammans med resten. 1Häll sedan i sojan och fonden tillsammans med resten, salta och peppra efter smak. 1Serveras med ris eller nudlar, och njut
Salta och peppra med vitpeppar. Servera med ris. salt och vitpeppar. stark korv, t ex kabanoss. Lägg inte för mycket kött i stekpannan, annars blir köttet kokt och inte stekt
Vi käkade grytanmed basmatiris och lite äppelchutney (se här). Den här kanongoda innehållsrika grytanmed smaker influerade av det karibiska köket lagade jag förra veckan
Grytans smaksättare kan du också experimentera med efter utbud och smak, gillar du inte koriander så tar du kanske mynta istället eller någon annan ört som faller dej på läppen
Servera tillsammans med andra goda afrikanska grytor och Zeinas injera. Hacka lök i tärningar, dela gröna bönor i mitten, skala och skär morötterna i stavar lika långa som bönorna, riv vitlök, hacka tomaterna i små tärningar
Tillsätt paprikan efter ett tag och låt fräsa med en stund. Servera med kokt kornsris. Tillsätt sköljda bönor, krossade tomater, vatten , crème fraîche och buljongtärning
Bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över det i en gryta. Fräs bacon och purjolök tills baconet börjar få färg och lägg över i grytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.