Bryn löken 5 minuter på medelvärme, tillsätt socker och currypasta den sista minuten och låt det fräsa med.
Lägg över lökblandningen i crockpotten.
Bryn köttet runt om, salta och lägg ner i grytan tillsammans med resten av ingredienserna utom kokosgrädden.
Ställ in på hög värme och låt grytan gå 3 timmar, häll i kokosgrädden, rör om och låt grytan gå ytterligare 30 minuter Smaka av och red av till önskad konsistens.
En grytamed djupa, varma smaker av kött och grönsaker… Och en kryddningen med spiskummin, kanel och mild chili som skickar runt förföriska dofter från spisen…
Häll på vatten och kalvfond och lite av grädden och lägg över i en stekgryta. Blanda i tillsammans med syltlöken (häll även i spadet), den finhackade chilifrukten, de delade oliverna och den hackade ättiksgurkan
Låt paprikan puttra med i grytan de sista minuterna, men låt den inte bli för mjuk. Men idag taggar vi ner och vildheten får stå tillbaka för en gryta gjord på fläskkarré
Fiskgrytamed linser. ½ dl sweet chilisås, gärna med vitlökssmak. x Fiskgrytamed linser. Låt ingefära och curry fräsa i olja på medelvärme några minuter
Veckan har bjudit på skolavslutning med sommarklädda förväntansfulla barn som ska försöka sitta still i sina rader samtidigt som det spritter i kroppen, underbar barnsång och tårfyllda föräldrarögon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.