Gryta med asiatiska smaker
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2015 och
  • Asiatiska griskinder
  • 1 kilo griskinder, endast köttdelen
  • 2 gula lökar, grovt hackad
  • 1 tsk socker
  • ½ msk gul currypasta
  • 2 stjälkar citrongräs, delade i fyra bitar
  • hyvlad kokos
  • 5 limeblad 2 bitar färsk ingefära ca 2 cm var
  • 2 vitlökar, hackade
  • 5 dl kalvfond
  • 2 burkar vattenkastanjer
  • 400 ml kokosgrädde
  • Bryn löken 5 minuter på medelvärme, tillsätt socker och currypasta den sista minuten och låt det fräsa med.
  • Lägg över lökblandningen i crockpotten.
  • Bryn köttet runt om, salta och lägg ner i grytan tillsammans med resten av ingredienserna utom kokosgrädden.
  • Ställ in på hög värme och låt grytan gå 3 timmar, häll i kokosgrädden, rör om och låt grytan gå ytterligare 30 minuter Smaka av och red av till önskad konsistens.
  • Servera med valfria tillbehör.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.