Jag fick ett nytt recept av en arbetskamrat igår som hon i sin tur fått av sin mormor. Den här gången en jättegod gryta med dijonsenap och soltorkade tomater i
1Hacka sedan svampen och löken och fräs dom lite lätt med smör. 1Häll sedan ner grädden och gräddfilen i svampen och löken och koka upp lite lätt under rörning. 1Häll sedan i sojan och fonden tillsammans med resten, salta och peppra efter smak. 1Serveras med ris eller nudlar, och njut
Tomater, lök och vitlök blandades med spenat och jag använde Kabanoss och slantade i några Korvish svartpeppar men det går bra med vilken korv som helst
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Några av ingredienserna ligger väl förberedda på plats och redo att hoppa ner i grytan. På pappret låter det väldigt gott, rosmarin, vitlök, tomateroch citron - med dom ingredienserna och Leif bakom pennan så kan det ju inte bli mer än gott
Vita bönor med soltorkade tomater, vitlök och salvia (insalata di fave e salvia). mat med inspiration av Ilva's mat (Lucullian Delights och främst den äldre bloggen Aglio e olio)
Fler tips på god och näringsrik mat av den typ jag äter idag hittar du i Diabeteskokboken för män. Mjölksyrade grönsaker eller någon annan form av probiotika äter jag nu varje dag, det är väldigt bra för magen
 Smaka avgrytan med salt och peppar. Nu när det går mot mörkare tider och temperaturen sjunker därute, smakar det riktigt gott med grytor av olika slag
Skulle ni bli sugna på en härlig gryta, nu när det känns somhösten redan är här, i och med allt regn och blåst, såfår ni här ett recept som verkligen inte går av för hackor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.