Servera till nykokt pasta eller på en bruschetta, mycket gott. Visst blir det gott med köpebasilika också men det är något visst med den man odlar själv, bladen är riktigt stora och smakrika
4 4 port pasta 1 kruka basilika 65 g ruccola 1/2 dl pinjenötter 1 dl riven parmesanost 2 vitlöksklyftor 1 dl olivolja 1/2 dl rapsolja salt och peppar 8 soltorkade tomater 50 g getost Lägg till i inköpslistan
Jag har lite svårt att slänga ätbar mat så jag tog ut det som fanns och tillsammans med en sista tinad kycklingfilé, en burk krossade tomater, några torkade örter och det sista ur burken med creme fraiche blev det denna makalöst goda kycklinggryta
4 2 st vitlöksklyftor 2 krukor basilika 1/2 dl pinjenötter 1 dl olivolja ca 40 g finriven parmesanost 1 krm salt 1 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
En fantastiskt enkel, snabb och god vegetarisk pastasås som både barn och vuxna gillar. När tomaten förlorat spänsten och blivit mosig är det dags att hälla i grädden, peston, kokossockret och buljongen
Då jag ville att pistagesmaken skulle komma fram ordentligt valde jag att inte använda mig av någon vitlök eller samma mängd basilika som jag tar när jag gör min vanliga pesto
Men denna gång tänkte jag att jag skulle ha basilikasmaken i själva chicken nuggetsen direkt, så jag blandade kycklingen med pesto först, innan paneringen, och det blev ju såååå gott
Hör och häpna, här är något som tyskarna har fattat för ett bra tag sedan. Vi är sällan sena att hoppa på tåget och bar därför med oss en säck hem från en av Vännernas underbara moders trädgårdsland för att rodda ihop en vacker pestopå vår nya kompis
Tänk bara om jag kunnat få med mig mortlarna, skärbrädorna och känna det toscanska renässansstengolvet som jag barfota stod och mortlade pestopå i somras…
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.