Ingredienser 150 g ( 1 påse) KronJäst Surdeg Fullkornsvete, färsk 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk 500 g (5 dl) vatten, kallt 750 g (ca 12,5 dl) vetemjöl special 15 g (2,5 tsk) salt eller havssalt 20 g (1,5 msk) oliv- eller rapsolja1 Rör ihop jäst, surdeg och vatten. Häll i saltet i slutet, sista 2 min i maskin på snabb hastighet. 4 Häll upp degen på bordet. 5 Sikta lite mjöl över bröden, lägg dem på en plåt och täck med plast. 6 Sätt ugnen på 260 °C. 8 Grädda mitt i ugnen tills bröden fått fin färg, 25-30 min och låt sedan svalna på galler
Jag ahde lite surdegsbröd som jag rostade i min Kitchen Aid brödrost som jag fick när jag fyllde år. 2 rostade surdegsbröd, en över och en under äggsalladen. 2 rostade surdegsbröd
Stjälp upp bröden på stenen/plåtarna, skåra dem. Låt brödet kallna på galler. Vispa ner 6 dl ljummet vatten, 28 g havssalt och 500 g fullkornsvetemjöl. Arbeta sedan med händerna in ytterligare 500 g fullkornsvetemjöl. Sätt ugnen på 280 grader, lägg in en baksten eller sätt in dubbla plåtar i ugnen
Använd receptet som ett grundrecept och byt äpplena och kanelen mot de bär som du har tillgång till. 200g Smör, osaltat, ekologiskt3st Ägg, ekologiska6dl Strösocker6dl Vetemjöl25g smör eller bakplåtspapperSåhär kan man göra. Men räkna med ca 30-40min beroende på ugn
Grundreceptpå muffins. Jag brukar göra olika varianter av chiapudding, med hallonpuré, olika kryddor och goda tillbehör, men det här är det grundrecept jag vanligtvis använder
Eftersom det tar lite tid att koka bönor och kikärter så brukar jag koka en större sats på en gång. Jag delar sedan upp dem i påsar och fryser dem tills jag ska använda dem
Lägg en mjölad handduk i botten av en plastbunke, lägg degen på handduken och sätt på locket. Raskt följer här nummer två, ett surdegsbröd med största andelen vetemjöl men också durumvetemjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.