Grundrecept på smuldeg | Foodfolder - Vin, matglädje och inspiration!
www.foodfolder.se
www.foodfolder.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 13 dl vetemjöl
  • 12 msk florsocker
  • 11 nypa(or) salt
  • 17,5 dl bär eller frukt
  • 11 msk florsocker
  • 10,5 msk potatismjöl
  • 1 Ingredienser 100 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk florsocker 1 nypa(or) salt Fyllning: 7,5 dl bär eller frukt 1 msk florsocker 0,5 msk potatismjöl Skriv utGör så här:
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Lägg i smöret skuret i bitar tillsammans med mjöl och florsocker i en bunke, finfördela allt till en grynig massa.
  • Blanda bären/frukten med socker och potatismjöl i en ugnssäker form. 
  • Fördela smuldegen över fyllningen.
  • Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Vispa grädden.
  • I denna paj hade jag persikor som fyllning: Skar dem i tunna tunna skivor och gjorde ett mönster och la även smulpaj i botten på formen. Då de var så söta så hoppade jag socker och rev citron skal/zest (1/2 citron) över frukten.
  • Testa även;

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.