1 Ingredienser
100 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk florsocker 1 nypa(or) salt Fyllning: 7,5 dl bär eller frukt 1 msk florsocker 0,5 msk potatismjöl Skriv utGör så här:
Sätt ugnen på 225°.
Lägg i smöret skuret i bitar tillsammans med mjöl och florsocker i en bunke, finfördela allt till en grynig massa.
Blanda bären/frukten med socker och potatismjöl i en ugnssäker form.
Fördela smuldegen över fyllningen.
Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Vispa grädden.
I denna paj hade jag persikor som fyllning: Skar dem i tunna tunna skivor och gjorde ett mönster och la även smulpaj i botten på formen. Då de var så söta så hoppade jag socker och rev citron skal/zest (1/2 citron) över frukten.
Rensa rödingen och ta bort alla ben - jag brukar dela rödingen på hälften nu. Lägg haricots verts i en panna (på bilden har jag frusen - JA frysta grönsaker fungerar
Smörj en eldfast form, spritsa ut moset runt kanterna på formen. Tillsätt vitt vin, grädde, crème fraiche, hummerfond, chilisås, dijonsenap, hackad dill, paprikapulver och cayennepeppar
T-bone steak. Grilla köttet med salt och peppar på låg värme (ca 125 g) till ca 50 grader och låt de sedan vila 8-10 minuter i aluminiumfolie eller smörpapper, tänk på att inner temperaturen stiger när de vilar. 56° C - ta bort från grillen mellan 50-52° C. 58° C - ta bort från grillen mellan 52-54° C. 62° C - ta bort från grillen mellan 54-56° C
Häll på vatten eller vin under tiden om grytan ser "torr" ut. Skala och hacka lök och vitlök. Salta och peppra köttet, bryn det sedan i olja och smör i en stor gryta
Kom ihåg att koka pastan al dente, dvs koka en minut kortare än tiden som står på paketet. Smaka av och tillsätt salt och vit- och svartpeppar vid behov
Häll på vatten eller vin under tiden om grytan ser "torr" ut. Skala och hacka lök och vitlök. Salta och peppra köttet, bryn det sedan i olja och smör i en stor gryta
Strimla kycklingen och lägg i dubbla plastpåsar tillsammans med marinaden. Blanda olivolja, soja, honung, worcestershire, vitlök, timjan, salt och peppar till en marinad
Bryn smöret och låt chokladen smälta med smöret. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten, vänd runt tills det är blandat, häll i chokladsmöret
250 g smördeg på rulle. Ingredienser 250 g smördeg på rulle 3 st äpplen 1 tsk malen kanel 0,5 dl rårörsocker 1 st ägg till pensling 2,5 dl vaniljvisp Skriv ut
ev ytterligare salt och peppar. 2 st limefrukter, skalet och saften. Ingredienser 3 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 2 st limefrukter, skalet och saften 5 dl kycklingbuljong 4 st kycklingfilé 2 msk olja till stekning 1 msk smör till stekning 1 tsk spiskummin 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 0,5 g saffran 1,5 tsk sambal oelek 1 msk maizenamjöl 2 msk vatten ev ytterligare salt och peppar Dekorering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.