På kvällen. ½ dl rågsurdegsgrund. På morgonen. Ugnen på 250°. Jag hade en plåt längst ned på vilken jag hällde ca 1 dl vatten för att få en fuktigare miljö i ugnen. 1 dl rågmjöl. 8 dl rågsikt eller grovtrågmjöl eller 50/50
Ingredienser 150 g ( 1 påse) KronJäst Surdeg Råg 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk 500 g (5 dl) vatten, kallt 750 g (ca 12,5 dl) vetemjöl special 18 g (3 tsk) salt eller havssalt 20 g (1,5 msk) oliv- eller rapsolja1 Rör ihop jäst, surdeg och vatten. 4 Häll upp degen på bordet. 5 Sikta lite mjöl över bröden, lägg dem på en plåt och täck med plast. 6 Sätt ugnen på 260 °C (varmluft 250 °C). 8 Grädda mitt i ugnen tills bröden fått fin färg, 25-30 min och låt sedan svalna på galler
Jag ahde lite surdegsbröd som jag rostade i min Kitchen Aid brödrost som jag fick när jag fyllde år. 2 rostade surdegsbröd, en över och en under äggsalladen. 2 rostade surdegsbröd
Ett fiberrikt, grovt bröd med massor av frön och kärnor. Här är brödet som görs på ett kick. Bakat på bikarbonat som gör att ingen tid spills på jäsning
Bagarlandslagets recept på ett surdeg du lätt bakar till och som verkligen är fantastiskt saftigt. Så, nu över till ett surdegsbröd med massa råg i ryggen
Den såg först inte så frisk ut men efter att ha slängt bort en del och sparat en liten del bottenskrap av surdegen, matat på den med nytt friskt vatten och ekologiskt vetemjöl kom den igång igen och blev så i lördags morse till ett rågbröd med äpple
Stjälp upp bröden på stenen/plåtarna, skåra dem. Låt brödet kallna på galler. Sätt ugnen på 280 grader, lägg in en baksten eller sätt in dubbla plåtar i ugnen
Ptjae - det kan aldrig bli för mycket surdegsbröd. )Detta innehöll dock lite honung vilket tog bort en del av det syrliga i smaken som annars finns i surdegsbörd - det tyckte jag inte om
Surdeg pågrovtrågmjöl. Vik sedan ihop degen från vänster och höger, vik sedan ihop degen från toppen och botten, vänd sedan degen upp och ner med den ihopvikna sidan neråt, se till att det är rikligt med mjöl på bakbordet under degen
Till vardags blir det mest att jag tar en frukt som mellanmål men på helgerna, när jag har lite extra tid, så är det kul att prova på och röra ihop något nytt
Denna förrätt blir en härlig öppning på middagen med ett par mjälla skivor färsk lax, hettan från pepparroten och syran från äpple fint ackompanjerat av en skiva smörstekt surdegsbröd med en len honungsfraiche som avrundar i gommen
Mumsigt och enkelt surdegsbröd. Häll upp degen på bordet, arbeta så lite som möjligt med degen. Lägg bröden på plåt med bakplåtspapper och täck med plast
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.