Grovt bröd utan jäsning
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl Vetemjöl
  • 13 dl Rågmjöl
  • 11 dl Dinkelmjöl
  • 12 dl Havregryn
  • 11 tsk Bakpulver
  • 12 tsk Bikarbonat
  • 11,5 krm Salt
  • 12 dl Valnötter, grovhackade
  • 12 dl Solroskärnor
  • 12 dl Pumpakärnor
  • 12 st Morötter, medelstora, grovt rivna
  • 11 st Äpple, grovt rivet
  • 14,5 dl Filmjölk
  • 10,5 dl SirapSå här gör du 1 minuter Sätt ugnen på 175 grader. Klä en avlång bakform (1,5 l) med bakplåtspapper. Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke. Använd gärna en hushållsassistent Riv morötter och äpple grovt och blanda ner i det torra. Blanda sist ner filmjölk och sirap. Blanda väl. Det ska bli en ganska kladdig smet. Häll ner smeten i formen. Se till att smeten kommer ner i alla hörn. Grädda ca 1 timme i ugnen. Tiden kan variera något, så prova med en provsticka. Låt brödet vila 10 min i formen och ta sedan ut det. Låt brödet svalna. NJUT Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.