Grovt bröd
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3½ dl ljummet vatten
  • 11 pkt jäst
  • 11 dl sirap
  • 15 dl rågmjöl, gärna stenmalet
  • 12 dl rågsikt
  • 12 dl vetemjöl
  • 11½ tsk salt
  • 12 tsk kummin (kan uteslutas)
  • 12 dl solrosfrön
  • 10,75 dl linfrön
  • 12-3 st rivna morötter
  • 13½ dl ljummet vatten 1 pkt jäst 1 dl sirap 5 dl rågmjöl, gärna stenmalet 2 dl rågsikt 2 dl vetemjöl 1½ tsk salt 2 tsk kummin (kan uteslutas) 2 dl solrosfrön 0,75 dl linfrön 2-3 st rivna morötterSmörj och bröa en 2 l form med rågmjöl. Lös jästen i vattnet, rör ned alla andra ingredienser. Lägg smeten i den bröade formen, strö lite rågmjöl på toppen och tryck ned smeten i formen. Låt jäsa i 55 min. Grädda 50 min i 175º.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.