a detta goda och lättlagade filmjölksbrödet med smak av anis och fänkål. Grovlimpamed anis och fänkål3 dl grahamsmjöl3 dl vetemjöl3 dl rågsikt1/2 dl linfrön1/2 solrosfrön2 tsk bakpulver2 tsk bikarbonat1 tsk salt1/2 msk anis1/2 msk fänkål5 dl filmjölk1 dl mörk sirapBlanda alla torra ingredienser i en stor skål (mortla brödkryddorna först)
Blanda samman de frästa grönsakerna medmatvete, riven ost och strö över vårlök. Måndag med känsla av annalkande förkylning, försök till luskammning av trassliga barnkalufser (lössbehandlingar är gjorda men man fortsätter att kamma och kamma), regnkläder som inte hittas, har du bara en stövel Bibbi
Som med de flesta bröd smakar den som bäst när den fortfarande är rykande varm. De som blir över skivas och fryses med fördel ner för att tinas upp senare, exempelvis i en brödrost
Ni som känner till mig här vet att jag gärna kokar bönor, linser, matvete, dinkel mm i lite större mängd som jag sen fryser in, alternativt har i kylen och blandar med diverse grönsaker jag känner för just för dagen så att säga
Matveten kokade jag tillsammans med curry och apelsinsaft och sedan slängde jag i en klick smör och lite honung också medan den fortfarande var varm, himla gott och kanske inte jättenyttigt
Servera korven tillsammans medmatveteblandningen. Fräs dem i lite smör och blanda ner dem i matvetet. Koka matvetetmed vatten, fond och curry enligt anvisning på förpackningen
)Mammas grovlimpa (2 st) Ingredienser 5 dl vetemjöl 2 dl grahamsmjöl 3 dl rågsikt 2,5 dl rågkross 0,5 dl hela linfrön 0,5 dl sesamfrön 0,5 dl vetekli 2,5 tsk salt 8 tsk bakpulver 2 dl mörk sirap 1 liter filmjölk Gör såhärSätt på ugnen på 175 grader. Låt svalna ca 15 min när du tagit ut den ur ugnen och rulla sedan in i en handduk medan den svalnar
Koka matveten tillsammans med en buljongtärning enligt anvisning på förpackningen. Blanda medmatveten när den är klar och servera med ugnsbakad lax som du kryddat med paprikapulver
Med deras reportage som inspirationskälla blev jag lite nyfiken på tacokryddan, eller det vill säga mixen av massa ingredienser som ger känslan och doften av att ha tagit in Mexiko i köket
Varva med halloumi, morotsstavar, sojabönor, gurka, rädisor och matvete. Blanda olivolja med salt och peppar samt färskpressad citronsaft enligt smak och ringla över salladen
4 500 g färdiggokta rödbetor 1/2 tsk flingsalt 1 burk matvete (à ca 400 g) 1 påse babyspenat eller ruccola (à 65 g) 150 g getost av chèvretyp 600 g varmrökt makrill eller lax Senapsdressing 1 1/2 tsk dijonsenap 1 msk färskpressad citronjuice 1 tsk flytande honung 1/2 dl olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.