Lägg på plåtar och platta till dem med mjölad hand. Koka en gröt av 5 dl vatten, havregryn, rågkross och vetekross. Dra bort från plattan och rör ner 4 dl kallt vatten, olja, sirap och salt. Rör ut jästen med 1 dl fingervarmt vatten. 10 dl vatten
Jag ska försöka att inte fylla hela frysen denna gången. ) Om jag får en bebis som är snäll mot mamma och sover mycket så tycker jag att det är jättemysigt att gå hemma och pyssla i köket och baka även efter att bebisen kommit
Lägg på plåtar och platta till dem med mjölad hand. 10 dl vatten. 110 dl vatten 50 g jäst 1 dl rapsolja 0,5 dl sirap 2 tsk salt 2 dl havregryn 1 dl rågkross 1 dl vetekross 1 dl grovt rågmjöl 1 dl grahamsmjöl 2 dl mörkt lantbrödsmjöl 1 dl linfrö 1 dl solroskärnor 10-12 dl vetemjöl (gärna vetemjöl special)Koka en gröt av 5 dl vatten, havregryn, rågkross och vetekross. Dra bort från plattan och rör ner 4 dl kallt vatten, olja, sirap och salt. Rör ut jästen med 1 dl fingervarmt vatten
För att få upp värmen ytterligare några grader fick jag nu ikväll för mig att jag skulle bara lite frallor till kvällsmaten i alla fall, så så blev det
Koka upp vattnet med kross, linfrö och salt. Ta kastrullen från plattan och rör i rågmjölet. Grovafrallor (30 st). 5 dl vatten½ dl rågkross½ dl vetekross1 dl linfrö½ msk salt1 dl fint rågmjölDag 2. 5 dl vatten
Koka upp vattnet med kross, linfrö och salt. Ta kastrullen från plattan och rör i rågmjölet. 1/2 l vatten1 dl fyrkornskross, eller hälften rågkross och hälften vetekross1 dl linfrö1/2 msk salt1 dl fint rågmjölDag 2. 1/2 l vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.