En ganska nyvunnen hobby här hemma hos oss är att grodda olika saker. Det är roligt för det händer saker så fort i glasburkarna och det är väldigt praktiskt att alltid ha lite groddar i kylen
Foto. Theres LundénDet här är ett saftigt bröd baserat på groddat bovete och mandelmjöl. Brödet har en något söt karaktär utan att den innehåller något tillsatt socker
Foto. Mia Hagenmalm. Senaste tiden har jag groddat väldigt mycket. Groddar är gott och väldigt nyttigt. Men mina försök att grodda broccoli har inte varit så lyckade
Munggroddar/Böngroddar- Böngrodden är spröd med en mild smak. Att grodda är billigt, 1 dryg msk alfalfafrön blir till en stor burk med färdiga alfalfagroddar
Munggroddar/Böngroddar- Böngrodden är spröd med en mild smak. Att grodda är billigt, 1 dryg msk alfalfafrön blir till en stor burk med färdiga alfalfagroddar
Jag berättade ju tidigare i dag om att jag gjorde en sådan god coleslaw. Här kommer receptet. Coleslaw gör jag ofta sommartid till grillat, går att variera hur som helst
Jag märker att så fort värmen kommer så blir jag oftare sugen på livfull rawfood-frukost. Eftersom att jag är en hungrig person på morgonen vill jag ha något rejält som mättar och det gör den här gröten med groddad quinoa, äpple, ingefära och kardemumma
Mycket hetta, från både ingefära och chili, perfekt för en kylig dag som idag. -) Jag tycker om att ha olika strukturer i maten, därför är en del hackat och en del strimlat, groddarna och linserna är bara värmda för att hålla sin fräschör
1. Skölj quinoan ordentligt i en finmaskig sil. Lägg i en kastrull med 6 dl vatten och en gnutta salt. Koka upp, sänk värmen och låt puttra tills quinoan är mjuk men fortfarande al dente
Det här med att vara kreativ i köket är min favoritsysselsättning. Att laga mat för mig handlar lika mycket om att det ska smaka fantastiskt, som att det ska se lika fantastikt ut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.