Pensla med vatten och strö över valfri topping, sesamfrön, vallmofrö eller flingsalt. Värm ugnen till 180° och klä en bakplåt med bakplåtspapper. Grädda i 10–15 minuter tills grissinin är spröda och gyllene
Lägg degstängerna på en smord plåt och pensla med vispat ägg. Finfördela jästen i en bunke innan du tillsätter fingervarmt vatten och sedan olivoljan och saltet
Använd rikligt med mjöl vid kavlingen så att inte degen fastnar. Grissini. Pensla degen med vatten och strö över salt och sesamfrön på den ena och enbard salt på rosmarinvarianten
Jäs övertäckt med plastfilm ca 1 timme till dubbel storlek. Lägg på plåt med bakplåtspapper och jäs övertäckt med kökshandduk i ca 45 min. Pendla dom med olivolja Zeta Casa Di Luca Intenso och grädda ca 10 min i 250 graders värme tills dom blivit gyllenbruna
200 g blandade örter (t ex libbsticka, persilja, rosmarin och salvia) 50 g salladslök, eller annan god lök 1 klyfta vitlök 2 msk grovt salt 2 msk balsamvinäger (gärna rosébalsamvinäger)
Sedan är det bara att tillsätta vetemjöl special lite i taget tills degen börjar släppa bunken och man inte får med sig en hel degklump på handen när man känner efter konsistensen med fingret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.