Hela förra sommaren körde jag med min grillsås som var creme fraiche-baserad och innehöll fetaost och rödlöksmarmelad, men i år gapar kylen tom på sådan marmelad
1 gul lök. 2-4 vitlöksklyftor. 1 gul lök. 2-4 vitlöksklyftor 4 msk socker. Den här såsen blev jättegod. Den var ännu godare dagen efter, så man kan passa på att göra den dagen innan man ska äta den
Riv vitlöken och blanda ihop. Smaksätt med sweet chilisås. 11-2 vitlöksklyftor. 15-6 soltorkade tomater i olja eller vatten 1 liten burk crème fraiche, turkisk yoghurt eller laktosfritt 1-2 vitlöksklyftor 1-2 msk sweet chillisåsHacka tomaterna med hjälpav en stavmixer
Vill du däremot ha en sås med lite mer tomat- och röksmak så ska du prova min barbecuesås. En mycket god och enkel grillsås som passar lika bra till sommarens grillning som till vilket stekt kött som helst
(jag var hungrig och orkade inte vänta så jag bräserade inte alls, gör inte så, rullader ska vara möra,saftiga och dom ska gotta in sig såsen)Ta försiktigt upp rulladerna och lägg dom åt sidan medan du reder av såsen med maizena redningen
Toppa med örter. Grillsåsmed fetaost och ajvar2,5 dl creme fracihe100 g smulad fetaost3 msk ajvar0,5 citron saft och skalsalt och pepparbladpersilja, hackadBlanda allt och smaka av med salt och peppar
Pensla eller vänd dem i oljan och lägg dem med snittytan uppåt på en plåt. 8 lökar, gula och röda. 1Skala och dela lökarna på mitten. 1Avsluta med salt och svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.