Här kommer en grillsås flygande. Droppa ner oljan medan du rör runt. Grillsåsmed chili och ingefära1 dl chilisås0,5 dl sirap1 tsk soja1 tsk sambal2 vitlöksklyftorca 1 msk riven, färsk ingefära0,5 tsk salt1 dl olivoljaBlanda samman allt utom olivoljan. 2 vitlöksklyftor
Jag har torkat tomater under ett tunt salt-och sockertäcke och det har sedan marinerats/lagts in i en lag med olivolja, vitlök, chili och färsk rosmarin
Smaka av med salt och ev. Servera med bröd. Skala och hacka vitlöken, kärna ur och hacka chilin och fräs allt sakta på svag värme i olivoljan i en stekpanna
Strimla chili, riv citronskal och skär vitlöken i grova bitar. Idag har veckohandling blivit av och jag har lagat första rätten som var inplanerad för måndag, en jättegod pasta som vänds runt med chili- ochvitlöksolja, citronskal och ruccola
Oxrulladerna fylldes med bacon, vitlökoch chili. Rulla ihop dem och fäst med tandpetare. Oxrullader är klassisk husmanskost, även om jag denna gången inte fyllde dem med en lika klassisk fyllning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.