Blanda alla ingredienser till marinaden i en liten skål eller kanna. Oftast använder vi samma gamla enkla marinad med thai-chilisås när det är dags att grilla kyckling
Börja med att sätta på vattnet till pastan och koka pastan enl anvisning på förpackningen. Skär kycklingen i lagom stora bitar lägg i pannan, salta och peppra
Marinaden som jag gjorde tillkycklingspetten i veckan är en traditionell och enkel marinad. En god vän frågade om jag alltid gör egen marinad till det kött som jag grillar
Av det som blev kvar så fanns det mycket som kunde användas, så idag blev det ”Kyckling i ugn med mango chutney och sambal oelek” blev perfekt till oss, våra söner en sambo och våra underbara barnbarn
Stek löken i smöret tills den tar lite färg, tillsätt kokosmjölk, sojasås och peppar. Småkoka några minuter och tillsätt sen jordnötssmör och hackade jordnötter
För ett tag sedan så lagade Håkan till en apelsinsås som vi hade till helstekt kyckling och en varm sallad med bland annat potatisklyftor, brysselkål, granatäpple och (hör och häpna
HÄR finns även recept på tilltagning av FRYSTA kycklingklubbor. Grilla dem sedan, för att få till den perfekta krispiga ytan, eller låt de gå färdiga i ugnen
Låt koka tillkycklingen och grönsakerna är genomkokta. När grönsakspuréerna är etablerade är det dags att tillföra mer smaker och lite kött eftersom det ger mer näring
tillbehör. Planerar du någon form av buffé iår så måste vi tipsa om rimmad kyckling. Gör den på färsk fin kycklingfile och det hela blir en saftig och god kyckling som du med lätthet kan förbreda dagen innan och bara ta fram och servera kall
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.