Grillbuffé med goda tillbehör
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Saltbakad rotselleri i foliepaket på grillen
  • 1500 g halverad rotselleri
  • 1 dl flingsalt
  • 0,5 dl rapsolja
  • 12 sorters köttbullar på spett:
  • 116 grillspett i trä
  • 1 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 tsk apelsinzest
  • 1 tsk citronzest
  • 2 tsk citrussaft
  • 500 g nötfärs
  • 11 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 8 ansjovisfiléer + lite spad
  • 500 g nötfärs
  • 1 Ångade, grillade lökhalvor med smör:
  • 14 gula små lökar
  • salt
  • smör
  • 1 Champinjonhattar med olivsmör:
  • 150 g smör
  • 1 dl gröna oliver
  • salt, peppar
  • 1 Halverade zucchinis med fetaost:
  • 14 zucchini
  • 150 g fetaost
  • peppar, lökpulver
  • 1 Övriga tillbehör:
  • 12 majskolvar
  • 1 knippe sparris
  • 4 tomater
  • flingsalt
  • 1 burk bearnaisesås1. Saltbakad rotselleri i foliepaket på grillen: Skölj rotsellerin ren och torka av den. Lägg den med snittytan nedåt på en stor bit aluminiumfolie. Pensla rotsellerin med rapsolja och klappa på flingsalt. Baka ihop aluminiumfoliet som en calzone och ställ på grillen. Grilla cirka 25-30 minuter eller till den mjuknat – kontrollera med en sticka. Skär upp till klyftor vid servering.
  • 12. Två sorters köttbullar på spett: Blötlägg träspetten. Låt ströbröd svälla i en bunke tillsammans med ett ägg samt skal och saft från apelsin och citron under ett par minuter. Blanda i nötfärs och forma till 8 stora köttbullar. Trä två parallella spett genom varje köttbulle och sätt två köttbullar per spett. Låt ströbrödet svälla med ägg, hackad ansjovis och spad under ett par minuter till den andra sortens köttbullar. Blanda i nötfärsen, forma till köttbullar och trä på spetten på samma vis som de andra. Grilla ovanpå ett grillnät i silikon.
  • 13. Ångade, grillade lökhalvor med smör: Skala, halvera och skär av toppen på de gula lökarna. Koka upp en kastrull med saltat vatten och lägg ner lökarna. Låt dem sjuda cirka 7 -10 minuter. Slå bort vattnet, salta och ringla över smör. Låt lökarna ligga i smöret till det är dags att grilla. Grilla dem då till de får fin yta.
  • 14. Champinjonhattar med olivsmör: Blanda smör med finhackade gröna oliver och kryddor. Ta bort fötterna på svamparna och spara till något annat. Lägg hattarna med hålet uppåt och klicka i smöret i varje svamp. Lägg svalt till det är dags att grilla. Grilla till svamparna gårr fin färg och mjuknat.
  • 15. Halverade zucchinis med fetaost: Halvera zucchinis på längden och lägg dem med snittytan uppåt. Skär fetaosten till plattor och fördela ut på zucchinisarna. Dra över lite kryddor och grilla sedan till osten mjuknat och zucchinisarna fått färg.
  • 16. Grilla majskolvar och skär upp till mindre bitar. Grilla halverade tomater och strössla över flingsalt. Grilla sparrisen lätt och pensla med lite olja under grillningen. Dra över lite flingsalt över sparrisen till serveringen. Servera allt med bearnaisesås.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.